Kultura

Sjećaš li se Doli Bel

Hadžihafizbegović se na kraju predstave poklonio publici uz nesnosne bolove

16/03/2019

On je dvije trećine premijere predstave "Sjećaš li se Doli Bel" igrao s teškom povredom, ali se to na njegovoj sjajnoj glumačkoj izvedbi nije moglo primijetiti

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović povrijeđen je na premijeri predstave Kamernog teatra 55 “Sjećaš li se Doli Bel” odigranoj u petak.

Hadžihafizbegović je doživio ozbiljnu tjelesnu povredu, a zbog oporavka koji će potrajati, otkazana su prva reprizna izvođenja predstave koja je već na premijeri pobrala ovacije publike.

Kolike je bolove trpio naš glumac najbolje se vidi na videosnimku s premijere koji je objavljen na Facebook stranici Kamernog teatra.

Hadžihafizbegović je dvije trećine predstave igrao s teškom povredom, ali se to na njegovoj sjajnoj glumačkoj izvedbi nije moglo primijetiti.

“Sjećaš li se Doli Bel” je postavljena prema romanu književnika Abdulaha Sidrana, a adaptirao ju je i režirao beogradski reditelj Kokan Mladenović.

Hadžihafizbegoviću je u ovoj predstavi pripala uloga Mahmuta, oca porodice.

Hadžihafizbegović je kazao kako mu je ova uloga, uz onu koju ima u kultnoj predstavi “Žaba”, vjerovatno najteža u karijeri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.