Kultura

U periodu od 24 sata

Hadžihafizbegoviću nagrade za najboljeg glumca u Hrvatskoj i Srbiji

22/10/2019

Riječ je o najznačajnijim festivalima u te dvije susjedne zemlje na kojima je učestvovalo blizu dvadeset teatarskih predstava iz regiona

Istaknuti bosanskohercegovački glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović osvojio je dvije velike teatarske nagrade, jednu u Hrvatskoj, a drugu u Srbiji, u periodu od 24 sata.

Hadžihafizbegović je tako osvojio Grand Prix za najboljeg glumca na prestižnom teatarskom festivalu “Dani Gavelle” u Zagrebu, te nagradu za najboljeg glumca na festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru.

Dvije su to velike nacionalne nagrade koje dodjeljuju Hrvatska i Srbija, a dobio ih je za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.

Riječ je o najznačajnijim festivalima u te dvije susjedne zemlje na kojima je učestvovalo blizu dvadeset teatarskih predstava iz regiona.

Hadžihafizbegović je već osvajao nagradu za najboljeg glumca u Zaječaru 2010. godine za ulogu Zeke u predstavi “Žaba”, dok je nagradu na festivalu “Dani Gavelle” osvojio prvi put.

– Ove nagrade iz Hrvatske i Srbije samo potvrđuju njegov status kao jednog od najpriznatijih i najnagrađivanijih glumaca, ne samo regiona, već i Evrope – navodi se u saopćenju Kamernog teatra 55.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.