Handžić: Grad mora omogućiti korištenje prostora Vijećnice Jazz Festu

Obilježen Nacionalni praznik Austrije

Predsjednik Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva Vibor Handžić smatra da je JP “Sarajevo” ispostavilo fakturu po neprihvatljivim iznosima organizatorima Jazz Festa za održavanje jednog dijela programa u prostoru Vijećnice.

– Sarajevo ne može imati maćehinski odnos prema jednom festivalu koji je donio toliko toga važnog za naš grad. Jazz Fest je izdržao dvije decenije i ljudi koji su ga održali stoje pred zatvorenim vratima Vijećnice, iako je ovaj festival odavno proglašen od posebnog značaja za Grad Sarajevo – istakao je Handžić.

Naveo je da se brojne kulturne manifestacije od posebnog značaja za Grad Sarajevo ne sufinansiraju iz budžeta Grada već godinama i da na tom planu nije bilo promjena iako je stabilizirano finansiranje Grada.

– Prošle godine smo imali situaciju da Grad nije sufinansirao Jazz Fest, ali im je kao neki vid kompenzacije omogućeno korištenje prostora Vijećnice za određeni dio programa festivala. Ne znam u čemu je problem da se to i sada uradi – zaključio je Handžić, saopćeno je iz Naše stranke.