Kultura

uvažena bh. glumicu

Hasija Borić-Stojić selektorica Pozorišnih igara BiH u Jajcu

02/12/2022

Posebno mu je zadovoljstvo što postoji neraskidiva veza između selektorice, Igara i grada Jajca te podvlači da je i ova odluka o imenovanju naišla na vrlo dobre komentare među tamošnjim građanima

Direkcija Pozorišnih/Kazališnih igara Bosne i Hercegovine u Jajcu donijela je odluku da na mjesto selektora 42. Igara imenuje uvaženu bh. glumicu i dugogodišnju pozorišnu radnicu Hasiju Borić-Stojić.

Direktor Doma kulture Jajce Fikret Čančar u izjavi za Fenu kazao je da će se možda činiti da je ova odluka preuranjena, jer ranije su se odluke o selektorima donosile kasnije ali je podvukao da je želja da se što kvalitetnije i što bolje proprate sve pozorišne predstave ove sezone i odaberu one najbolje koje će gledati jajačka publika na Igrama naredne godine.

– Nema sumnje da će selektorica, uvažavajući sve njene kompetencije i poznavanje pozorišnih prilika kao i same pozorišne umjetnosti učiniti odličan posao i time doprinijeti kvalitetu naših igara – kazao je on.

Posebno mu je zadovoljstvo što postoji neraskidiva veza između selektorice, Igara i grada Jajca te podvlači da je i ova odluka o imenovanju naišla na vrlo dobre komentare među tamošnjim građanima.

– Pozorišne igre ćemo nastaviti njegovati i davati im dodatni kvalitet, a ove godine planirali smo da one budu održane u periodu od 1. do 8. jula uz mogućnost blage korekcije u zavisnosti od broja predstava koje budu odabrane. Očekujemo podršku, pored Općine Jajce koja je najprisutnija, i od viših nivoa vlasti kako bismo sačuvali tradiciju i razvijali kulturni život ne samo Jajca već i cijele Bosne i Hercegovine – ustvrdio je Čančar u izjavi za Fenu.

Glumica Hasija Borić-Stojić koja će na idućim Pozorišnim igrama biti selektrica, navela je za Fenu kako vjeruje da će ukazano povjerenje opravdati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.