Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava "Perzeide"

Hercegovačka verzija Thelme i Louise u Narodnom pozorištu Mostar

perzeide npm

„Predstava i tekst ‘Perzeide’ adresira nasilje nad ženama i patrijarhat u kojem savremena žena i dalje živi. Daje glas žrtvama koje ga do sada nisu imale dok priča nježnu priču o snažnom ženskom prijateljstvu“, zapisala je o predstavi režiserka Karmen Obrdalj

Na maloj sceni „Studio 64“ Narodnog pozorišta Mostar sutra (14.03.) će biti odigrana druga repriza predstave „Perzeide“ autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj, sa početkom u 20 sati.

Predstava „Perzeide“ bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu.

„Predstava i tekst ‘Perzeide’ adresira nasilje nad ženama i patrijarhat u kojem savremena žena i dalje živi. Daje glas žrtvama koje ga do sada nisu imale dok priča nježnu priču o snažnom ženskom prijateljstvu. Dvije prijateljice Selma i Lucija utjelovljuju hercegovačku verziju kultnih heroina Thelme i Louise“, zapisala je o predstavi režiserka Karmen Obrdalj.

U predstavi igraju: Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.