Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

HKD Napredak o smrti Dubravka Lovrenovića: Ostali smo mu dužni

18/01/2017

Prerana smrt Dubravka Lovrenovića, jednog od najznačajnijih naših povjesničara, nedvojbeno je golemi gubitak ne samo za akademsku zajednicu, nego i za našu državu. Znanstveno bavljenje srednjovjekovnom Bosnom, za akademika Lovrenovića je u konačnici značilo i nastojanje da afirmira današnju Bosnu i Hercegovinu. Nikada nije uzmicao kada je trebalo polemizirati s onima, nažalost sve glasnijima, koji su dovodili u pitanje njenu suverenost. Njezinu historiju, općenito, navodi se u reakciji HKD Napredak povodom smrti profesora i akademika Dubravka LOvrenovića.

U saopćenju je navedeno da je Lovrenović bio – beskompromisan istraživač koji je uvijek slijedio ono što i jeste bit znanosti, potraga za istinom. Ali, uvijek bez ikakvih konotacija, osobito ne – politikantskih.

– Uz tešku bolest s kojom se dugo i hrabro borio, Lovrenović je prošle godine doživio i obiteljsku tragediju, koja je, nedvojbeno, dodatno ubrzala njegov prerani odlazak. Danas kada se opraštamo od ovoga iznimnog čovjeka, svi bismo morali osjećati dug prema njemu. Ostali smo mu dužni, usprkos svemu što je učinio za ovu zemlju. I zato, ali i ne samo zato, ne smijemo ga zaboraviti, saopćeno je iz Press službe HKD Napredak.

Komentari