Kultura

Bit će nagrađen

HNK Mostar raspisao natječaj za dramski tekst mladih autora

11/09/2020

Dramski tekst potrebno je dostaviti u elektroničkoj formi najdalje do 1. januara 2021. godine

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina.

Cilj natječaja je unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora, jačanje hrvatskoga zajedništva te očuvanje hrvatskog jezika, kulture i identiteta, priopćeno je iz HNK Mostar.

Najbolji dramski tekst kojeg će odabrati žiri, kojeg će imenovati HNK Mostar, bit će praizveden u mostarskom kazalištu, a mora biti napisan na hrvatskom jeziku, može pripadati bilo kojoj dramskoj vrsti ili žanru, ne može biti iz područja lutkarstva ili književnosti za djecu, ne može prethodno biti objavljen ili scenski postavljen, odnosno insceniran.

Dramski tekst potrebno je dostaviti u elektroničkoj formi najdalje do 1. januara 2021. godine.

Osim novčane nagrade u iznosu od 1.500 eura, najbolji tekst bit će postavljen na scenu HNK Mostar u 2021. godini te će biti uvršten u redoviti repertoar HNK. Nakon izbora najboljeg dramskog teksta bit će objavljen i natječaj za redatelja, također do 35 godina, koji će inscenirati tekst.

Iz HNK Mostar poručuju kako će svi pošiljatelji, odnosno sudionici natječaja, dobiti povratnu poruku kao potvrdu o primitku dramskoga teksta u roku od najviše tri dana, a rezultati će biti objavljeni 15. veljače 2021. godine na službenim internetskim stranicama HNK Mostar i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.