Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hor Mošus snimio spot za kasidu “Addasovo grožđe”, uskoro premijera

hor mosus33

Hor Mošus je ovih dana završio snimanje spota za kasidu “Addasovo grožđe” čiji kadrovi su snimani na nekoliko lokacija u Istanbulu u Turskoj i gradu Baru u Crnoj Gori.

Tekst za ovu numeru potpisuje dr. Džemaludin Latić, a muziku i aranžman Eldin Huseinbegović.

“Ovo je naša prva saradnja sa dr. Džemaludinom Latićem i zaista nam je velika čast što smo uspjeli u naš album uvrstiti i tekst jednog od najistaknutijih tekstopisaca u regiji. Muziku i aranžaman smo prepustili našem višegodišnjem saradniku Eldinu Huseinbegoviću, koji je producirao većinu materijala na albumu, pa tako i ovu”, kažu iz Hora.

“Uvijek me raduje saradnja sa mladim i talentovanim ljudima koji znaju šta žele, kao što je to slučaj sa horom Mošus. Još je ljepša činjenica da ti mladi ljudi iz godine u godinu napreduju u svom poslu i svakim novim projektom bivaju sve bolji. Divno je imati ih za saradnike a još ljepše za prijatelje jer su oni u moru svega negativnog što nas svakodnevno okružuje jedan lijep i pozitivan primjer i neko na koga se mladi mogu ugledati”, ističe autor muzike i aranžmana Eldin Huseinbegović.

Spot je sniman, u mjesecu martu i aprilu, na pet lokacija u Istanbulu te na lokaciji Islamskog kulturnog centra u Baru i Luke Bar.

“U proteklim godinama spotove smo snimali u saradnji sa nekoliko produkcija, a među njima Gotiva iz Sarajeva i OneMoment iz Tuzle. Ovaj put smo tu odgovornost preuzeli na sebe, a publika može očekivati izuzetno zanimljivu i šaroliku ekranizaciju ove kaside”, nastavljaju iz Hora.

Premijera spota može se očekivati krajem mjeseca, a već narednog mjeseca Hor nastavlja sa nastupima u Italiji i Švicarskoj.