Humanitarna predstava “Lude sedamdesete” u Jajcu

18986457_10155425351682533_1792272132_o

Gradsko Kazalište Mladih Vitez izvest će u četvrtak, 7. juna, u 19 sati u Domu Kulture Jajce humanitarnu predstavu “Lude sedamdesete”, čiji je cilj poboljšanje uvjeta života starih osoba u 10 općina u BiH.

Predstava se realizira u okviru kampanje “65+ razloga za život” koju su osmislili volonteri HKO “Kruh sv. Ante” kako bi pokazali javnosti da stare osobe nisu zaboravljene i da mladi i bh. društvo mogu učiniti puno kako bi njima omogućili dostojanstvenu starost. Glavni pokretački motiv kampanje je, kako kažu, ljudski zadatak i želja da se brine o onima u potrebi, bolesnim i marginaliziranim ljudima.

Predstava govori o četiri “mlade” starice u staračkom domu i njihovoj njegovateljici te odgovara na pitanja što se zapravo događa s te četiri žene koje su “osuđene” provesti svoje posljednje dane u staračkom domu, kao i što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva, ali i poručuje “Starost nije etiketa, starost je vrlina”.

U predstavi glume Berna Mišković, Ivona Matošević, Antonela Lukić, Marija Gudelj i Elena Stojak. Autorica teksta je Ana Dragozet, predstavu je režirao Bruno Grebenar, dok je izvršni producent Ivan Sajević.

Ulaz na predstavu je besplatan uz mogućnost dobrovoljnog priloga.