Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Young Audience Award

I mladi iz Sarajeva biraju dobitnika EFA Nagrade mlade publike

sff-vaja

Mladi iz Sarajeva i ove će godine zajedno sa vršnjacima iz Evrope izabrati najbolji film, a partneri u Bosni i Hercegovini Evropskoj filmskoj akademiji u ovom projektu su Sarajevo film festival i kino Meeting Point

Mladi ljubitelji filma iz 38 zemalja Evrope među kojima i Bosne i Hercegovine, i ove će godine izabrati dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award).

Mladi iz Sarajeva i ove će godine zajedno sa vršnjacima iz Evrope izabrati najbolji film, a partneri u Bosni i Hercegovini Evropskoj filmskoj akademiji u ovom projektu su Sarajevo film festival i kino Meeting Point.

Tri filma koja su nominovana za ovogodišnju EFA Nagradu mlade publike (EFA YAA) su “Pinocchio“ Mattea Garronea, “The crossing“ Johanne Helgeland i “Wolfwalkers“ Tomma Moorea i Rossa Stewarta.

U izboru najboljeg filma sudjeluju mladi uzrasta 12 do 14 godina. U svih 38 zemalja Evrope i šire, EFA Nagrada mlade publike omogućuje mladima da otkriju visokokvalitetne evropske filmove.

Članovi žirija će imati priliku i da online putem uz vodstvo moderatora sudjeluju u filmskim diskusijama, zahvaljujući čemu evropski film za njih prestaje biti teorija, a postaje iskustvo.

Ceremonija dodjele nagrada bit će održana online, u nedjelju, 25. aprila uživo na LINKU, saopćeno je iz Sarajevo film festivala.