Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

I ove godine raznovrstan program festivala “Slovo Gorčina”

26/07/2018

Povodom početka festivala kulture “Slovo Gorčina” koji se ove godine u Stocu održava od 27. do 29. jula, u Mostaru je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program te manifestacije.

– Nakon prošlogodišnjeg iskoraka, kada je povodom stogodišnjice rođenja Maka Dizdara Festival trajao punih sedam dana, ove godine Festival se vraća kraćem trodnevnom formatu, ali zato nudi sadržaje na visokoj umjetničkoj razini – kazao je Gorčin Dizdar, predsjednik Upravnog odbora Udruge „Slovo Gorčina.

Kao ključne događaje ovog festivala Dizdar je izdvojio radiofonijsku predstavu „Orfej sluša radio“, gostovanje Ottó Tolnaia, jednog od najznačajnih regionalnih književnika, solistički koncert Miroslava Tadića, te izložbu „Slovo Grubača: stećci u savremenoj umjetnosti“.

Dizdar je posebno naglasio da će se u okviru Festivala održati Stolački ljetni univerzitet čija je ovogodišnja tema poezija Maka Dizdara, priopćio je organizator.

Prvi put od 1991. godine program Festivala će se održavati unutar Starog grada Vidoškog u Stocu.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.