Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Knjiga.ba

I u novoj godini “Sve dok ne svane” najtraženija knjiga

sve dok ne svane

Tu je istaknuta i zbirka poezije Sarajevski John Doe prva je objavljena knjiga Adisa Ahmethodžića

S početkom nove godine situacija na vrhu „top liste“ najtraženijh naslova u online knjižari Knjiga.ba je nepromijenjena. I dalje je najtraženija knjiga Hazima Hadžića „Sve dok ne svane“.

Zatim slijede: Ja, Pink Panter, PTSP Spomenar, Sarajevski John Doe, Moj potpis, Biti i imati – Promjenom vibracije do financijske slobode, Životinjska farma, Vrelo ljepote – skraćeno izdanje, Menschen A1.1 – Kursbuch mit DVD-ROM i Bogati otac, siromašni otac

Iz oniline knjižare Knjiga.ba u preporuci kinjige Dragana Bursaća – PTSP Spomenar ističu kako je riječ o djelu koje govori o tome kako je narod zarobljenik neuspjeha i stagnacije, utvrđivač promašaja i profesinalni promatrač tuđeg propadanja.

Tu je istaknuta i zbirka poezije Sarajevski John Doe prva je objavljena knjiga Adisa Ahmethodžića, a sadrži sedamdesetak pjesama sa kojima se autor pojavljivao na lokalnim i regionalnim blogovima, portalima i internet stranicama.

– Njegova poezija već pri prvom susretu nodvojbeno govori da se radi o darovitom autoru, a čitavu su zbirku preplavila autorova promišljanja samog sebe, svog vremena i svijeta koji ga okružuje, pa vam na kraju čitanja ostane uvijek isti jasan dojam da se sve ovo u zbirci zaista tako i desilo i kao takvo je u trenutku dešavanja i zapisano. U Adisovim se djelima toliko lako i prirodno pronaći i prepoznati, a njegovoj se poeziji gotovo nemoguće ponovo ne vratiti i u svakom novom susretu s njom vidjeti, osjetiti i oživjeti u sebi nešto drugačije i novo. O stilu, formi pjesama i načinu njihovog pisanja bi se moglo mnogo toga reći, ali u Adisovim djelima te značajke padaju u drugi plan i čitava pjesma dominira i predstavlja se naprasnim emocijama i tragom koji dugo nakon čitanja ostaje s vama. Ovu zbirku od srca preporučujem, koliko onima koji žive u Sarajevu, toliko i onima koji su ga napustili ili ga nikada nisu vidjeli. Sarajevo i njegove ljude valja upoznati a ova je zbirka sjajan vodič kroz labirint kojeg su mnogi nazivali duhom il dušom Sarajeva- rekao je Miroslav Pilj

Još više zanimljivih naslova može se naći posjetom online knjižari na adresi Knjiga.ba, saopćeno je iz “Leftora”.