Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagrađivana predstava

“Identitluk” na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić Obad, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a glazbu Husein Oručević

Nagrađivana predstava “Identitluk”, autorski projekt ansambla predstave, režiserke Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, na rasporedu je Narodnog pozorišta Mostar (NPM) u petak, 11. decembra, s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa i kao koprodukcijski projekt Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar, priopćeno je iz NPM-a.

“Identitluk suočava dominantne bh. identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej ‘U ime identiteta’. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog ‘čije je bolje’. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu”, navode iz Narodnog pozorišta Mostar.

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić Obad, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a glazbu Husein Oručević.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera Federacije BiH koje su na snazi, broj mjesta je ograničen, a ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a, stoji u priopćenju.