mess

Igranje predstave “Čitač” odgođeno, ali publika razgovarala s akterima

211007_mess

Iako je igranje predstave „Čitač“ odgođeno u Narodnom pozorištu Sarajevo, razgovor sa publikom nije izostao. Ekipa predstave koja je stigla u Sarajevo se obratila publici, a glavna protagonistica Mirjana Karanović i režiser Boris Liješević su se uključili putem videolinka

Predstava “Čitač“, koja je trebala biti odigrana u srijedu u okviru Programa Interanacionalnog teatrskog festivala MESS u Narodnom pozorištu, odgođena je.

Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u našoj zemlji, zbog čega je Kraljevina Švedska uvela zabranu putovanja iz BiH. U tom slučaju, glavna glumica Mirjana Karanović se ne bi mogla vratiti nazad u Kraljevinu Švedsku, saopćeno je iz direkcije Festivala.

Iako je igranje predstave „Čitač“ odgođeno u Narodnom pozorištu Sarajevo, razgovor sa publikom nije izostao. Ekipa predstave koja je stigla u Sarajevo se obratila publici, a glavna protagonistica Mirjana Karanović i režiser Boris Liješević su se uključili putem videolinka.

-Meni je beskrajno žao što večeras nisam tu sa vama i što ne igramo predstavu. Ne vjerujem da ovaj razgovor može to nadoknaditi, ali sam sigurna da ćemo imati priliku uskoro da je odigramo pred sarajevskom publikom – poručila je Karanović

Direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihad Kreševljaković kazao je da koliko god mu je krivo što nije bilo prilike pogledati predstavu, sa druge strane mu je ovakva vrsta iskustva bitna.

-Ovo je jedan slikovit prikaz šta znači baviti se teatrom danas i koliko teatar na pravi način spaja ljude i u najtežim okolnostima – istakao je Kreševljaković,

Režiser predstave Boris Liješević također nije bio u prilici da doputuje u Sarajevo, ali je poslao poruku podrške glumcima i publici.

-Ja nisam pesimističan čovjek, hvala Bogu da smo živi, da trajemo i da se MESS dogodio uprkos svemu. Bitno je da se igraju predstave i sam ovaj susret govori o odgovornosti baš kao i predstava, a MESS se dogodio uprkos svemu i to govori o vašoj odgovornosti prema publici – naveo je Liješević.

Sarajevska publika neće biti uskraćena za igranje predstave „Čitač“, a naknadni datum igranja će biti objavljen na stranici www.mess.ba. Svi oni koji ipak žele izvršiti povrat novca, to mogu učiniti putem e-mail adrese info@kupikartu.ba od 11. do 15. oktobra, navodi se u saopćenju.