Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Ilma Gutić donijela prvu nagradu s takmičenja u sviranju klavira u Abu Dhabiju

ilma gutic (1)

Prvu nagradu, laureat Sirmium Music Fest, drugu nagradu osvojila je na Slobomir Internacional Music Competition, a pobjedničku nagradu donijela je i iz Abu Dhabija

Ilma Gutić je mlada umjetnica iz Tuzle. Od djetinjstva je posvećena muzici, prvo kroz solo pjevanje, a kasnije kroz sviranje klavira.

Ova učenica četvrtog razreda srednje muzičke škole „Čestimir Mirko Dušek“ osvajala je nagrade kako u BiH, tako i u svijetu.

– Školsku 2020./21. bih izdvojila kao meni najdražu i najuspješniju jer sam ostvarila najveći broj nagrada i koncerata. Takmičila sam se u kategorijama klavir solo i klavir četveroručno, gdje sam svirala s Katarinom Pavljašević – izjavila je Ilma Gutić.

Prvu nagradu, laureat Sirmium Music Fest, drugu nagradu osvojila je na Slobomir Internacional Music Competition, a pobjedničku nagradu donijela je i iz Abu Dhabija.

– Veliku zahvalnost dugujem mojoj profesorici klavira Zrinki Andrejaš na zalaganju, posvećenosti, vremenu i motivaciji, ali i mojim roditeljima – kazala je Gutić

Ilma je zainteresovana za austrijski svijet klasičnog perioda muzike, poput Haydna, Mozarta i Bethovena i vjeruje da će jednog dana imati prliku otići van granica naše zemlje kako bi proširila svoje vidike i vidjela neku drugu stranu muzike.