Kultura

bnp zenica

In memoriam Nedžadu Fejziću petog dana Festivala bh. drame

05/06/2020

U subotu, šestog dana 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 - online, bit će prikazan bogat sadržaj u okviru Glavnog i Pratećeg programa

Petog dana 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 online će biti emitirana izložba pozorišnih fotografija autora Mirze Subašića, promocija Časopisa za književnosti i kulturu “Život” te In memoriam dugogodišnjem zaposleniku Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Nedžadu Fejziću.

O prerano preminulom Fejziću u okviru ovog programa govorit će njegove kolege i saradnici Željko Hubač, Selvedin Avdić, prof. dr. Almir Bašović, prof. dr. Ljiljana Čekić, Dževdet Tuzlić, Mladen Bićanić, prof. dr. Tanja Miletić-Oručević, prof. dr. Luka Kecman, doc. Dragan Komadina i Strajo Krsmanović.

U okviru Glavnog festivalskog programa bit će emitirano scensko čitanje dramskog teksta “Jahorina, pa Japan” autora Ernada Osmića u režiji Lajle Kaikčije u kojem učestvuju glumci i glumice iz ansambla BNP-a Robert Krajinović, Snežana Vidović, Adna Hasanić, Zlatan Školjić i Faketa Salihbegović-Avdagić.

U subotu, šestog dana 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 – online, bit će prikazan bogat sadržaj u okviru Glavnog i Pratećeg programa.

Festivalski kutak u BNP-u bit će otvoren za druženja u petak i u subotu od 11 sati, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.