Kultura

Centar za kulturu goražde

Internacionalni dječiji festival “Šta se pjesmom sanja” u revijalnom izdanju

30/06/2021

Takmičarski festival održan je u decembru prošle godine online bez publike, tako da je njegova repriza posebnu draž donijela i samim učesnicima koji su se i ovoga puta predstavili u svom najljepšem izdanju

Dvadeset prvi internacionalni dječiji festival “Šta se pjesmom sanja izveden je sinoć u revijalnom izdanju na otvorenom, ispred Centra za kulturu, na radost brojnih mališana i njihovih roditelja koji su imali priliku čuti 14 novih kompozicija, među kojima i pobjedničku “Dječiji snovi“ koju su izveli Emina i Emir Geca.

Takmičarski festival održan je u decembru prošle godine online bez publike, tako da je njegova repriza posebnu draž donijela i samim učesnicima koji su se i ovoga puta predstavili u svom najljepšem izdanju.

Reprizu dječijeg festivala brojnim mališanima i njihovim roditeljima odlučio je pokloniti organizator, Centar za kulturu Goražde, u namjeri da bar dijelom nadomjesti nedostatak sadržaja na koje je uticala pandemija koronavirusa.

– Takmičarski je održan nažalost, onlajn, bez publike i obećanje koje smo tada dali sada ispinjavamo. Svima onima koji su željeli doći i gledati sada smo pružili priliku da uživaju u 14 novih kompozicija i poslušaju našu dječicu. Mnogo našeg programa koji smo planirali nismo mogli održati nažalost zbog koronavirusa i ovo je prvi put da festival organizuje i revijalno izdanje, s obzirom da su izvođači djeca iz Goražda, a autori iz regiona i iz BiH – pojasnila je rukovodilac kulturno-umjetničkih djelatnosti Centra za kulturu Mensura Sijerčić.

Po njenim riječima, već su počele pripreme za organizaciju 22. internacionalnog dječijeg festivala “Šta se pjesmom sanja“, a konkurs za prijavu kompozicija otvoren je početkom juna. Već ima interesovanja učesnika iz Srbije, Bugarske, Crne Gore i BiH.

Iz Centra za kulturu pozivaju svu djecu i autore da se prijave, uz obećanje da će u međuvremenu ukoliko to epidemiološki uslovi dozvole, organizirati i druge slične događaje.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.