Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivan Vrljić predstavio knjigu pjesama “Putnik u vremenu”

ivan-vrljic

Predstavljanje knjige pjesama „Putnik u vremenu“, autora Ivana Vrljića iz Mostara, održano je u srijedu u Galeriji „Aluminij“ u Mostaru.

– Riječ je o zbirci od 44 pjesme ljubavne tematike, nastale u proteklih desetak godina. Pisane su obliku rime, ali sam također pobornik i slobodnog stiha – kazao je Vrljić i zahvalio svima koji su pomogli da dođe do izdanja knjige, njegova prvijenca.

Zbirka je objavljena u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, urednica knjige je književnica Anita Martinac, a ocjenjivači glumica Tina Laco i književnik Veselin Gatalo. Ilustracije u knjizi potpisuje Julijana Raič, a fotografiju naslovnice fotograf Željko Miličević.

Književnik Gatalo je za ovu zbirku kazao kako ona zrači sposobnošću vladanja riječima i ritmom što ju čini zanimljivom pobornicima primata poezije nad prozom.

Glumica Laco je mišljenja kako je Vrljićeva zbirka začuđujuća u svojem isplivu iz gotovo standardiziranih mladenačkih poetika koje tendenciozno izbjegavaju stroge strukture, neumorno traže nove forme i koriste blagodati nekonvencionalnosti.

Predstavljanje je opernom izvedbom uveličala Nina Deronjić i Ani Miljko na gitari.

Ivan Vrljić rođen je 1989. u Mostaru. Pri Filozofskomu fakultetu Sveučilišta u Mostaru diplomirao je povijest umjetnosti i filozofiju. Poezijom se bavi od svoje jedanaeste godine, pjesme su mu već objavljivane u književnim časopisima, a zamijećen je i na različnim književnim događajima, ne samo u BiH. Živi i stvara u Mostaru.