Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

glumica

Ivančević: Apelujem na vlasti u BiH da shvate koliko je pozorišna umjetnost važna

Natasa Ivancevic

Ona je također ovom prilikom navela kako bi bila divna ideja da se u Jajcu koje je jako zanimljiv grad napravi neka ambijentalna pozorišna predstava

Ne znam koje riječi da upotrijebim kako bih ljudima probudila svijest koliko je značajno imati ne jedan nego više pozorišnih festivala u Bosni i Hercegovini. Jer je to zaista jedno mjesto gdje se mi svi skupljamo, razmjenjujemo iskustva, gledamo jedni druge. I sabiramo šta smo uradili u protekloj sezoni, i gdje idemo i gdje treba da idemo – kazala je glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta Jazavac Banja Luka Nataša Ivančević govoreći o značaju Pozorišnih/Kazališnih igara Bosne i Hercegovine Jajce.

Nataša Ivančević govoreći za Fenu kazala je da želi da Pozorišne igre potraju.

– Znam da se grad Jajce jako trudi da održi ovaj Festival, ali bih apelovala i na vlasti Bosne i Hercegovine da obrate pažnju malo više na pozorišnu umjetnost i shvate koliko je pozorišna umjetnost važna – podvukla je Ivančević.

Ona je također ovom prilikom navela kako bi bila divna ideja da se u Jajcu koje je jako zanimljiv grad napravi neka ambijentalna pozorišna predstava.

– Predstava u kojoj bi učestvovali mladi ljudi sa akademija npr. Sarajeva, Banja Luke, pa bi Jajce imalo neki svoj proizvod i na neki način bi zaokružilo pozorišni život u Jajcu – ocijenila je Ivančević.