Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Galeriji ULUPUBiH

Izložba Emira Durmiševića “Kraljevi i kraljice Bosne”

galerija ulupubih

Kroz izložbu ovaj autor će na zanimljiv način posjetioce upoznati sa znamenitim vladarima Bosne

Izložba ilustracija člana ULUPUBiH-a Emira Durmiševića pod nazivom “Kraljevi i kraljice Bosne” bit će otorena od srijede, 4. novembra u Galeriji ULUPUBiH, u okviru projekta “Umjetnost u izlogu 2020”.

Koncept artist, ilustrator i animator Emir Durmišević autor je ilustrovane knjige “Kraljevi i kraljice Bosne”, saopćeno je iz ULUPUBiH-a.

Kroz izložbu ovaj autor će na zanimljiv način posjetioce upoznati sa znamenitim vladarima Bosne – imat će priliku da kroz živote kraljeva i kraljica Bosne upoznaju historiju ove zemlje i njenih vladara.

Historija srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva ispunjena je pričama o slavnim vladarima, kraljevima i kraljicama, čije su živote obilježili raskošna vjenčanja, srdačni i burni odnosi sa susjedima, veličanstveni turniri, lične tragedije, te ratovi i presudne bitke koji su u mnogim slučajevima mijenjali ne samo tok historije Bosne i Balkana, već i Evrope u cjelini… Neki od tih kraljeva i kraljica bili su slavni i poznati daleko izvan granica Bosne.

– Na ilustracijama predstavljenim na ovoj izložbi publika će imati priliku da kroz živote kraljeva i kraljica Bosne upozna historiju ove zemlje i njenih vladara koji su ostavili neizbrisiv pečat na ovaj dio svijeta – kazao je autor povodom otvaranja izložbe.

Izložba će biti otvorena do 16. novembra, saopćeno je.