Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trebinje

Izložba “Empirija” slikarice Tanje Pikula u Muzeju Hercegovine

pozivnica

Tanja Pikula poznata je hercegovačkoj publici po nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi. Sudionica je kolonija Gacko Klinje, čiji je selektor od 2013. godine, a od 2016. godine sudionica je i Međunarodne umjetničke kolonije “Kolo”

Svečano otvaranje izložbe slika “Empirija”, akademske slikarice Tanje Pikula bit će upriličeno u petak, 3. prosinca, s početkom u 19 sati u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju.

Izložba umjetnice porijeklom iz Gacka bit će otvorena u okviru ciklusa “Mladi hercegovački slikari”, priopćeno je iz Muzeja Hercegovine.

Tanja Pikula poznata je hercegovačkoj publici po nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi. Sudionica je kolonija Gacko Klinje, čiji je selektor od 2013. godine, a od 2016. godine sudionica je i Međunarodne umjetničke kolonije “Kolo”.

Tanja Pikula rođena je 1976. godine u Mostaru. Diplomirala je na Fakultetu umjetnosti u Prištini u klasi prof. Zorana Jovanovića – Dobrotina. Svoje stvaralaštvo prezentirala je na 14 samostalnih izložbi. Veliki broj kolektivnih izlaganja u zemlji i regiji realizirala je kroz umjetničke produkcije Likovnih kolonija, članstva u udrugama i kroz uspješne umjetničke projekte.

Članica je hercegovačkih likovnih udruga ULUIH “Milorad Ćorović” i Međunarodne umjetničke kolonije “Kolo”. Selektor je Likovne kolonije “Gacko-Klinje” od 2013. godine.

Ovim ciklusom, koji u Muzeju Hercegovine traje duže od četiri desetljeća, predstavljaju se opusi hercegovačkih slikara mlađe generacije.

Izložba je otvorena do 25. prosinca.