Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otvaranje 20. marta

Izložba fotografija Mirze Agića “Travnik moga srca”

travnik (5)

Izložba je organizirana u okviru kulturno-zabavne i sportske manifestacije “Dani općine Travnik”, a donosi 30 crno-bijelih fotografija srednjeg formata koje posmatrača uvode u samu dušu tog grada

– Izložba fotografija “Travnik moga srca” sarajevskog fotografa Mirze Agića bit će otvorena danas u Centru za kulturu u Travniku u 18 sati.

Izložba je organizirana u okviru kulturno-zabavne i sportske manifestacije “Dani općine Travnik”, a donosi 30 crno-bijelih fotografija srednjeg formata koje posmatrača uvode u samu dušu tog grada.

“Izložba nosi ovo ime jer govori o mjestu koje zaista zauzima posebno mjesto u mom srcu. Volim Travnik jer u njemu još ima onog starinskog što podsjeća na neka sretnija vremena. Prilikom moje zadnje posjete, kada su dogovoreni detalji izložbe, šetao sam starim dijelom grada ka Plavoj vodi. Iznenada mi priđe djevojčica i zamoli me da joj se potpišem u svesku ali da to ne uradim njenim drugarima. Sakupljali su potpise prolaznika, nisu imali mobilne telefone i bijahu ljubazni. Učinih to sa zadovoljstvom i odgovor zašto volim Travnik mi sam dođe”, objašnjava autor.

Izložba će biti otvorena do 20. marta