Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuski institut u BiH

Izložba “Francuska arhitektura u svijetu 2010-2020.” dolazi u Mostar

francuska arhitektura u svijetu izlozba

Građevine prikazane kroz izložbu utjelovljenje su različitih susreta, susret kultura, majke velikih dostignuća, ali i susreta tehnike i tehnologije povezanih s poviješću i stepenom razvoja zemalja

Izložba “Francuska arhitektura u svijetu 2010-2020.”, kojom se želi predstaviti i promovirati izvrsnost francuske arhitekture, bit će otvorena u utorak, 6. decembra, u prostorijama Ogranka Francuskog instituta u Mostaru u 18 sati.

Izložbu će otvoriti ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic.

Francuska neprofitna organizacija AFEX (Francuski arhitekti u inozemstvu) od 2010. godine organizira Grand Prix AFEX francuske arhitekture u svijetu s ciljem valorizacije i dijeljenja stečenih znanja francuskih arhitekata u svijetu.

Ovom izložbom AFEX predstavlja građevine koje su francuski arhitekti izgradili u inozemstvu želeći na taj način pokazati široj publici nagrađene projekte u okviru AFEX-ovog Grand Prixa.

Projekti svih veličina i vrsta diskretni su ili blistavi dragulj francuske arhitekture kakvu su gradili, vidjeli i doživjeli ljudi širom svijeta. Građevine prikazane kroz izložbu utjelovljenje su različitih susreta, susret kultura, majke velikih dostignuća, ali i susreta tehnike i tehnologije povezanih s poviješću i stepenom razvoja zemalja.

Ova izložba jednako svjedoči i o kvaliteti dijaloga kojeg su francuski dizajneri znali uspostaviti sa stranim klijentima kako bi odgovorili na njihove zahtjeve i ambicije, saopćeno je iz Francuskog instituta.