Kultura

U Umjetničkoj galeriji BiH

Izložba grafika Martina Frljića Indonesia Experience

12/06/2019

Povodom otvaranja izložbe u Sarajevu, Frljić je ocijenio da ne može reći da je Indonezija baš takva kakvom ju je prikazao u svojim radovima

Samostalna izložba crteža Martina Frljića “Indonesia Experience” u organizaciji Ambasade Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini bit će otvorena u četvrtak, 13. juna u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

Izložbom “Indonesia Experience” Martin Frljić predstavlja akromatski ciklus radova inspirisan Indonezijom i sjećanjem na boravak u Yogyakartu.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Indoneziji Mehmed Halilović zabilježio je da je Martin Frljić, talentirani crtač iz Viteza i magistar likovnih umjetnosti, bio jedan od sedamdesetak mladih umjetnika iz 44 zemlje sa svih kontinenata koje je umjetnička znatiželja dovela na tromjesečno upoznavanje sa jezikom i kulturnim tradicijama Indonezije.

Povodom otvaranja izložbe u Sarajevu, Frljić je ocijenio da ne može reći da je Indonezija baš takva kakvom ju je prikazao u svojim radovima.

– Ali mogu reći da je to Indonezija prožeta mnome i ja prožet Indonezijom koja je ostavila zavidan utjecaj na moj likovni pristup – rekao je.

Martin Frljić rođen je u Novoj Biloj 1994. godine. Diplomirao je 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Odsjek za grafiku.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.