ULUBiH

Izložba “Grafike” 11. juna u Galeriji “Roman Petrović”

roman-petrovic-gallery-1444634719

Mujkić je dobitnik nagrade na godišnjoj izložbi “Mali Format” 2018, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine

Izložba “Grafike” , zajednička postavka istaknutog grafičara Admira Mujkića i mladih autora iz Klase br. 1 Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo Amine Mahmić, Anje Grujić, Amre Softić, Melike Zubić i Saleme Pezić, bit će otvorena 11. juna u sarajevskoj galeriji “Roman Petrović”.

Mujkić je dobitnik nagrade na godišnjoj izložbi “Mali Format” 2018, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Izložbu na koju je dobio pravo kao dio te nagrade odlučio je podijeliti sa svojim studentima iz Klase broj 1. na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu.

– Bilo bi šteta ne pokazati javno grafike nastale u Klasi br. 1 na ALU Sarajevo jer se radi o kompaktnoj i jako kvalitetnoj klasi studenata koji su od ove godine i članovi ULUBiH-a. Svi listovi su nastali baš u pomenutoj klasi, tiskani su na istoj presi tako da u tom smislu možemo izložbu smatrati jednom logičnom cjelinom koja zaslužuje da bude predstavljena publici – kazao je Mujkić, saopćeno je iz Udruženja likovnih umjetnika BiH.