Izložba hrvatske slikarice Branke Grubić u Sarajevu početkom augusta

Branka Grubic

Hrvatska slikarica s međunarodnim priznanjima Branka Grubić u Sarajevu organizira svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Don't fade away“ koja će biti postavljena u galeriji Kutcha u Sarajevu u razdoblju od 4. do 18 augusta.

„Don't fade away“ je serija dvanaest ženskih akrilnih portreta na platnima veličine jednog metra, nastalih u proteklih par godina. Poruka izložbe, kao i cjelokupnog Brankinog rada je da, unatoč teretu svakodnevice i očekivanjima okoline, ne smijemo snove stavljati „na čekanje“ i dozvoliti da izblijede.

Nakon sudjelovanja u grupnoj izložbi „Women's works“ u američkom gradu Woodstocku i osvojenih nagrada na međunarodnim natjecanjima, ova slikarka iz Šibenika predstavlja prvi samostalni projekt.

Brankini radovi krase zidove kolekcionara u četrnaest zemalja diljem svijeta, od Hrvatske i BiH, preko Njemačke, Velike Britanije i Francuske, pa sve do Saudijske Arabije, Hong Konga i Australije i SAD-a. Ipak, za mjesto svoje prve izložbe izabrala je Sarajevo.

– Kutcha je priča o ljubavi prema umjetnosti, dizajnu i uspjehu bosanskohercegovačkih umjetnika, kreativnih umova koji kroz svoje radove predstavljaju novi doživljaj svijeta oko sebe. Sve što radimo, radimo sa srcem, a upravo smo tu energiju osjetili i kod Branke. Zato nam je izuzetno drago što će svoju prvu izložbu upriličiti baš kod nas – rekla je Adna Ahmedić, idejna kreatorica Kutche.