Kultura

24. maja

Izložba “Kao putnici” u mostarskom Centru za kulturu

23/05/2022
Foto: Fena

Izložba će biti upriličena u sklopu ciklusa "Trebao mi je neki novi početak"

“Kao putnici” naziv je izložbe Evire i Samira Sejdihovića koja će biti otvorena u utorak, 24. maja, u mostarskom Centru za kulturu.

Samir Sejdihović rođen je 1972. godine u Mostaru gdje završava osnovnu i srednju školu te Pedagošku akademiju-Odsjek za islamsku vjeronauku. Kasnije, 2012. na FiN-u u Sarajevu diplomira na Odsjeku za islamsku teologiju. Slikanjem se bavi već od rane mladosti i u radu koristi različite tehnike i motive: od grafita do murala, instalacija, koristeći grafit, kamen, drvo, a bavi se i kaligrafijom. Izlagao je na nekoliko grupnih izložbi u Mostaru i Sarajevu. Zaposlen je kao profesor islamske vjeronauke.

Elvira Sejdihović rođena je 1977. godine. Skoro cijeli svoj život provodi u Mostaru gdje pohađa osnovnu i srednju školu. Završava studij za nastavnicu Islamske vjeronauke, a apsolvent je na Pedagoškom fakultetu u Zenici, na Odsjeku za islamistiku. Zaposlena je kao vjeroučiteljica.

Slikanjem se bavi godinama koristeći razne tehnike.

Izložba će biti upriličena u sklopu ciklusa “Trebao mi je neki novi početak” koji je Centar za kulturu pokrenuo prije dvije godine i u okviru kojeg se zaljubljenici u likovnu umjetnost predstavljaju mostarskoj publici po prvi put, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Izložba će biti otvorena u 19 sati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.