fotografija

Izložba “Moje Sarajevo” sutra u parku Hastahana

Hastahana 5

Foto-konkurs „Moje Sarajevo“ organizovan je u čast izlaska jubilarnog 150. izdanja mjesečnog gradskog vodiča „Sarajevo Navigator“ i 1.5 miliona distriburanih primjeraka

Foto-izložba “Moje Sarajevo“, na kojoj će biti predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni foto-konkurs, bit će otvorena sutra u parku Hastahana, na Marijin Dvoru.

Foto-konkurs „Moje Sarajevo“ organizovan je u čast izlaska jubilarnog 150. izdanja mjesečnog gradskog vodiča „Sarajevo Navigator“ i 1.5 miliona distriburanih primjeraka. To je samo jedna u nizu aktivnosti Fondacije Sarajevo Navigator u cilju kvalitetne promocije turističke ponude destinacije Sarajevo, saopćili su organizatori.

Ljubitelji fotografije od 1. augusta do 9. septembra ove godine imali su priliku da aktivno učestvuju u promociji Sarajeva objavom svojih najljepših fotografija na Instagramu uz navođenje hashtagova #destinationsarajevo #mojesarajevo i #mysarajevo, ali najbolji će osvojiti i nagrade koje su pripremili partneri Sarajevo Navigatora.

Na konkurs se odazvalo više od 100 autora, te je prijavljeno više od 500 fotografija u sedam kategorija, od kojih je žiri odabrao 25 koje će biti izložene na Hastahani sve do 29. septembra. Učesnici su mogli prijaviti fotografije za jednu od sljedećih kategorija: historija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati, panorame Sarajeva.

Sarajevo Navigator već 13 godina realizuje brojne aktivnosti u cilju promocije destinacije Sarajevo, a osim popularnog mjesečnog vodiča „Sarajevo Navigator“, već godinama izdaje godišnje publikacije „Destination Sarajevo“ i „Sarajevo Map“ koje su nezaobilazan izvor informacija za turiste koji posjećuju destinaciju Sarajevo.

Te publikacije specifične su i po tome što je sadržaj pisan na čak četiri jezika – bosanskom, engleskom, arapskom i kineskom, čime su prilagođene svim značajnim grupama turista koje posjećuju Sarajevo. Publikacije su korisnicima dostupne besplatno, na više od 400 lokacija širom Sarajeva.

Pored štampanih medija, Sarajevo Navigator ponudu Sarajeva komunicira uspješno i putem internet portala www.sarajevo.travel te aplikacija za mobilne uređaje Sarajevo Navigator. O popularnosti na društvenim mrežama najbolje govori činjenica da profile Destination Sarajevo prati više od 110.000 fanova.