Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

11. septembra

Izložba podvodne fotografije – “Povezani vodom” u Sarajevu

Povezani-vodom

Organizatori pozivaju zaintersovane da zajedno prođu kroz mistični svijet Plave planete putem fotografija bh. podvodnih ambasadora i otkriju podvodna blaga i vanzemaljske oblike života kakve do sada nisu imali prilike vidjeti

JP “Olimpijski bazen Otoka” i Klub vodeni sportova “SCUBA” iz Sarajeva, povodom otvaranja nove, 12. po redu plivačke sezone u Olimpijskom bazenu Otoka, organiziraju izložbu podvodne fotografije pod nazivom “Povezani vodom / Connected by water”.

Otvaranje izložbe je 11. septembra u 18 sati, u prostoru Olimpijskog bazena Otoka.

Autori izložbe su renomirani bosanskohercegovački podvodni fotografi, instruktori ronjenja i ambasadori firmi Mares i Hugyfot Samir Solaković i Adnan Drnda.

Na izložbi će posjetioci moći vidjeti 30 probranih fotografija nastalih širom svijeta, te se u razgovoru s autorima izložbe bliže upoznati o čarima ronjenja i podvodne fotografije, te mogućnosti da i oni sami postanu ronioci i podvodni fotografi.

Ovo je jedan u nizu sportsko-kulturnih događaja koji će uslijediti, u organizaciji Olimpijskog bazena Otoka i KVS SCUBA, a u svrhu popularizacije plivačkih i ronilačkih sportova, bavljenja sportom općenito, te u svrhu edukacije šire javnosti o važnosti zaštite okoliša i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima u prevenciji zdravstvenih rizika.

Organizatori pozivaju zaintersovane da zajedno prođu kroz mistični svijet Plave planete putem fotografija bh. podvodnih ambasadora i otkriju podvodna blaga i vanzemaljske oblike života kakve do sada nisu imali prilike vidjeti, saopćeno je iz JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o.