Kultura

Trebinje

Izložba portreta “Lično” Velije Hasanbegovića

07/02/2019

Izložba je postavljena u okviru šestog simposiona "Teologija u javnoj sferi", koji organizira Centar za teologiju i filozofiju Trebinje

Izložba portreta “Lično”, nastala u okviru projekta PRO-Budućnost, bit će otvorena večeras u Kulturnom centru Trebinje, te će biti upriličeno javno govorenje žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a “Lično” će prvi put biti postavljena u Trebinju.

Na javnom govorenju će se prisutnima obratiti Janko Samouković iz Višegrada, Krešo Primorac iz Mostara i Amir Omerspahić iz Sarajeva, koji će svjedočiti o patnjama kroz koje su prošli tokom rata.

Izložba je postavljena u okviru šestog simposiona “Teologija u javnoj sferi”, koji organizira Centar za teologiju i filozofiju Trebinje.

Postavljena je bila i u Parlamentarnoj skupštini BiH, Historijskom muzeju BiH, Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, Kulturnom centru Jajce, Međunarodnom unverzitetu u Sarajevu, u okviru Modula memorije Festivala MESS, u Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjoj Luci, prijedorskom Muzeju Kozare i Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.

Izložba “Lično” podržana je kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC), saopćeno je iz CRS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.