Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

14. jula

Izložba radova Alise Teletović i u galeriji “Mak”

pozivnica alisa teletovic

Moje slike u izolaciji odražavaju moj unutrašnji dijalog

Izložba “Dragi moj Bosanac i Hercegovac” bosanskohercegovačke slikarice, grafičke dizajnerice i ilustratorice Alise Teletović bit će otvorena 14. jula u galeriji “Mak” Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Riječ je o izložbi radova kojima Teletović odražava unutrašnji dijalog, ono o čemu dugo razmišlja i primjećuje u društvu oko sebe, a vrijeme korone je otvorilo Pandorinu kutiju.

– Moje slike u izolaciji odražavaju moj unutrašnji dijalog. Svrha našeg postojanja, ko smo mi i kome pripadamo? Boli li sve ljude kao što boli mene, jako i duboko, naša nepripadnost, otuđenje, neljubav i nečovječnost. Vrijeme je da izađemo iz naše kutije u kojoj smo, vrijeme je da proširimo vidike, naučimo nova znanja, obrazujemo se i uvidimo da smo godinama zatočeni, a da nam stvarna realnost života promiče – kaže slikarica.

Alisa Teletović diplomirala je 2000. godine na RMIT univerzitetu u Melbourneu, gdje je studirala likovnu umjetnost, elektronski dizajn i medije. Članica je Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH, Napretka te ULUBIH-a. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih izložbi, između ostalog u Melbourneu, Perthu, Adelaide, Beču, Trogiru, Zagrebu, Sarajevu i Tuzli. Laureatkinja je niza priznanja i nagrada.