Galerija Cvrčak i mrav

Izložba ratnih fotografija iz Sarajeva Danila Krstanovića

izlozba_danilo (1)

Fotografije koje najpribližnije govore o teškom periodu ovog grada je najbolje pokazao čovjek koji je u njemu živio čitav svoj život, a Danilo Krstanović je radeći za Reuters pobrinuo se i da ih vidi cijeli svijet

U sarajevskoj galeriji Cvrčak i mrav večeras od 19.00 sati bit će izložene fotografije koje pokazuju ratne prizore iz Sarajeva, a zabilježio ih je pokojni Danilo Krstanović.

Fotografije koje najpribližnije govore o teškom periodu ovog grada je najbolje pokazao čovjek koji je u njemu živio čitav svoj život, a Danilo Krstanović je radeći za Reuters pobrinuo se i da ih vidi cijeli svijet.

Masakri, mučni momenti stradanja, opasnost, djeca u ratu, ljudi, uništene zgrade i teške emocije su sjećanja koja je Krstanović zauvijek zabilježio. Iako je mrzio praviti takve fotografije, jer kako je govorio “strašne scene rata ostaju pod kožom zauvijek”, znao je da to mora raditi i poslati svijetu sliku tadašnjeg Sarajeva.

Danila Krstanovića više nema, ali njegove fotografije ostaju i svjedoče jednom vremenu i istini jednog grada, a u galeriji Cvrčak i mrav će narednih mjesec dana stajati kao podsjetnik na dane kakve više nikada ne smijemo dozvoliti da se dese, saopćeno je iz galerije Cvrčak i mrav.