Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Izložba Sandre Bartolić u galeriji Čarlama

189222231_3349430628492692_5001825511531761191_n

Veza sa Sarajevom postoji još iz vremena njenog djetinjstva kada ga je prvi put posjetila i zapamtila po jednom detalju

Izložba beogradske autorice Sandre Bartolić, prva je u novom ambijentu i novoj sezoni Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti “Zvono”. Umjesto u dosadašnjoj galeriji Zvono, zbog pandemije koronavirusa u novoj izlagačkoj sezoni izložbe se postavljaju u galeriji Čarlama u sarajevskoj Skenderiji.

Svi koji su skoro sedam godina bili redovni gosti i posjetitelji likovnih i drugih programa u galeriji Zvono, susrete sa umjetnicima sada nastavljaju u galeriji Charlama u Skenderiji. Prva izložba u novom ambijentu zove se “Vrtovi pobožnjaka” gdje sarajevskoj publici samostalno svoje radove predstavlja beogradska autorica.

Veza sa Sarajevom postoji još iz vremena njenog djetinjstva kada ga je prvi put posjetila i zapamtila po jednom detalju.

Tada počinje, kako kaže, njen duhovni put. Islamska prošlost i rajsko cvijeće koje neprestalno sanja najčešći su motivi na njenim radovima koje stvara akrilikom na platnu. Iako svaki dan donosi novu ideju i temu, najveću inspiraciju pronalazi u ljudima i njihovim osmijesima iz kojih uvijek nastoji izvuči ono najbolje i najljepše.

Njeni radovi privukli su pažnju bh. umjetnika Jusufa Hadžifejzovića i Saše Bukvića, koji su umjetnost iz elitističkih krugova doveli među široku publiku i koji su mijenjali savremenu umjetničku scenu glavnog grada.