Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

umjetnička galerija bih

Izložba slika “Progressus fundus” u okviru obilježavanja 120 godina HKD-a Napredak

l_5d5964d9d454bc2b6b396c9242b14614

Na izložbi odabranih radova iz Napretkove zbirke umjetničkih djela bit će prikazana djela umjetnika, nositelja likovne misli vremena u kojem su djelovali i stvarali: Gabrijel Jurkić, Ivo Šeremet, Roman Petrović, Miroslav Bilać, Mersad Berber i drugi

U povodu obilježavanja 120 godina od osnutka Hrvatskog kulturnog društva Napredak, 21. marta će u Umjetničkoj galeriji BiH biti otvorena izložba slika pod nazivom “Progressus fundus”.

Na izložbi odabranih radova iz Napretkove zbirke umjetničkih djela bit će prikazana djela umjetnika, nositelja likovne misli vremena u kojem su djelovali i stvarali: Gabrijel Jurkić, Ivo Šeremet, Roman Petrović, Miroslav Bilać, Mersad Berber i drugi.

Njihova umjetnička radoznalost, stvarateljska snaga i naglašeni subjektivitet presudno su djelovali za afirmaciju modernih i suvremenih kretanja u bosanskohercegovačkoj umjetnosti, ali i u širem jugoslavenskom kulturno-umjetničkom prostoru, navode iz Središnje uprave HKD Napredak.

Izložba ‘Progressus fundus’ je svojevrsni pogled unatrag, dragocjena prilika da se sagledaju raznolike, i nerijetko, suprotstavljene umjetničke težnje i preokupacije karakteristične za umjetnost prošlog stoljeća.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do petka, 25. marta.