Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NPS

Izložba “Teatar u narodu – narod u teatru!” učenika JU Prva gimnazija Sarajevo

Izlozba (2)

Na izložbi će biti prikazane fotografije i likovni radovi učenika JU Prva gimnazija Sarajevo, koji su nastali pod mentorstvom nastavnika Oskara Prebanića

U foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo, 14. 12. 2021. sa početkom u 13:30 sati bit će upriličeno svečano otvaranje izložbe “Teatar u narodu – narod u teatru!” učenika JU Prva gimnazija Sarajevo.

Na izložbi će biti prikazane fotografije i likovni radovi učenika JU Prva gimnazija Sarajevo, koji su nastali pod mentorstvom nastavnika Oskara Prebanića.

Izložba je posvećena stogodišnjici rada i djelovanja Narodnog pozorišta Sarajevo.

“U tradiciji saradnje, dugoj koliko i postojanje Narodnog pozorišta Sarajevo, održavamo kontinuitet odnosa prijateljstva i privrženosti institucija srodnih kroz edukativnu dimenziju posla. Kako su gluma, muzika i ples imanentni ljudskom biću i prožimaju sve aspekte života, tako su na specifičan način prisutni i u svakodnevnici škole. Tim tragom nastajale su i školske tatarske družine koje su tražile i nalazile nadahnuća kako u klasičnom tako i u modernom teatarskom izrazu, a prvi susret sa teatarskim predstavama nerijetko se ostvaruje kroz organizirane školske posjete. O tom značajnom pečatu koji teatar stavlja na odrastanje gimnazijalaca govorili su učenici Prve gimnazije u videomaterijalu koji je prezentiran na fb stranici Prve gimnazije. Ova izložbena postavka likovnih radova i fotografija, koja izravno tematizira đačku percepciju teatra kroz vrijeme, nastavak je obilježavanja stogodišnjice postojanja Narodnog pozorišta u Sarajevu.”, kažu iz JU Prva gimnazija Sarajevo.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati radnim danima od 14. 12. 2021. do 26. 12. 2021. od 12:00 do 14:00 sati.
Za sve posjetitelje izložbe u dnevnom terminu, bit će otvoren publički ulaz.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Podsjećamo sve posjetioce izložbe da se pridržavaju higijensko-epidemioloških mjera.
Dobro došli!