Kultura

otvaranje u utorak

Izložba “True colors” Sabine Dumpor sutra u Mostaru

03/02/2020

Sabinina izložba prva je u okviru ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojim će se mostarskoj likovnoj publici, u naredna dva mjeseca, po prvi put predstaviti osam zaljubljenika u slikarstvo

Prva samostalna izložba mlade mostarske autorice Sabine Dumpor pod nazivom “True colors” bit će otvorena u utorak, 4. februara, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati.

Sabina Dumpor rođena je u Mostaru 1990. godine, a za sebe kaže da slika od osnovne škole. Sudionica je likovnih kolonija i izložbi u Lukavcu 2013., Puli 2014. te Blagaju 2015. godine. Dizajnirala je i naslovnice za knjige “Zagrli život”, “Pjesme koje nam život znače”, “Mili Dueli”, “Rustemov ah” i “Međunarodna zbirka poezije” objavljene u Hrvatskoj i Srbiji.

Članica je udruženja “Kultura snova” iz Zagreba, dobitnica priznanja za izuzetan doprinos radu udruženja “Zagrli život” iz Subotice, a u mostarskim srednjim školama predaje biologiju i mikrobiologiju.

Sabinina izložba prva je u okviru ciklusa “Trebao mi je neki novi početak”, kojim će se mostarskoj likovnoj publici, u naredna dva mjeseca, po prvi put predstaviti osam zaljubljenika u slikarstvo, priopćili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.