Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dizajner svjetske klase

Izložba “Yves Saint Laurent by Alexandra i Pierre Boulat” 5. juna u Mostaru

Foto: Galerija kraljice Katarine
Više od trideset godina, Alexandra Boulat i njen otac, Pierre, imali su ekskluzivni pristup Yves Saint Laurentu

YSL izložba predstavlja opsežnu zbirku fotografskog rada, koji bilježi najznačajnije trenutke u karijeri i privatnom životu Yves Saint Laurenta sa svojim partnerom Pierreom Bergéom

Izložba ”Yves Saint Laurent by Alexandra i Pierre Boulat” upriličit će se 5. juna u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru s početkom u 18 sati.

Više od trideset godina, Alexandra Boulat i njen otac, Pierre, imali su ekskluzivni pristup Yves Saint Laurentu, snimajući najznačajnije trenutke tokom života dizajnera svjetske klase.

U partnerstvu s Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini, VII Akademija, edukacijski ogranak Fondacije VII, predstavlja maestralnu fotografiju pokojne Aleksandre i Pierra Boulata, ”Yves Saint Laurent by Alexandra i Pierre Boulat” koji dokumentira francuskog modnog dizajnera tokom četiri decenije.

Spomenutu izložbu će otvoriti ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic i direktor VII Akademije Ziyah Gafić.

Pomjeranje granica

YSL izložba predstavlja opsežnu zbirku fotografskog rada, koji bilježi najznačajnije trenutke u karijeri i privatnom životu Yves Saint Laurenta sa svojim partnerom Pierreom Bergéom, od njegove prve kolekcije 1962. do posljednje 2002. godine. Izlaganje ikoničnih kreacija i intimnih trenutaka sa scena njegovih modnih revija, kolekcija slika istražuje dizajnerovu estetiku koja se razvija i pomjera granice mode tokom prošlog stoljeća, saopćeno je iz Galerije kraljice Katarine Kosače.

Izložba će biti otvorena do 13. juna.