Kultura

Collegium artisticum

Izložbom “4 zvona” prikazan četverogodišnji rad Osmana Arslanagića

18/01/2019

Za svoj rad Arslanagić je dobio 25 međunarodnih i domaćih nagrada, među kojima su mu najvažnije godišnje nagrade Collegium artisticum

U galeriji Collegium artisticum u Sarajevu večeras je otvorena izložba “4 zvona” autora Osmana Arslanagića.

Izložba je presjek autorovog četverogodišnjeg rada, a izloženi eksponati napravljeni su od predmeta koji su bačeni, napušteni ili nađeni pored puta, kojima je autor dao likovno i filozofsko značenje.

– U protekle četiri godine bavio sam se odbačenim predmetima koje sam stavio u likovnu situaciju. Na taj način sam otpadnim predmetima dao nove vrijednosti i značenja – rekao je Feni Arslanagić.

Svaki predstavljeni rad kreiran je od raznovrsnih materijala i predmeta koje je autor pronašao i prikupio, te ih kombiniranjem uklopio u likovne cjeline.

Za svoj rad Arslanagić je dobio 25 međunarodnih i domaćih nagrada, među kojima su mu najvažnije godišnje nagrade Collegium artisticum.

Kao redovni profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu predaje predmet Scenografija, kostim i maska, a profesor je i na predmetu Scensko oblikovanje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Hrvatska.

Izložba Osmana Arslanagića bit će postavljena do 31. januara.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.