Izložbom “U bojama proljeća” počeli Dani općine Travnik

Izlozba U bojama proljeca

Izložbom “U bojama proljeća”, čiji su autori polaznici škole slikanja “Nek-art”, u Travniku su u ponedjeljak navečer otvoreni Dani općine, u okviru kojih će, do 27. marta, biti upriličeni brojni kulturni, sportski i zabavni sadržaji.

Voditelj škole “Nek-art” Nermin Kozlo kazao je Feni kako postavka “U bojama proljeća” sadrži 62 slike, koje su nastale tokom dvomjesečnog ciklusa škole te da će u Centru za kulturu u Travniku biti postavljena u idućih 15 dana.

– Školu pohađaju osobe u dobi od devet do 66 godina, koje prolaze sve faze od crtanja na papiru, pripreme i odabira motiva, do prenošenja na platno, odnosno rada s uljanim bojama. Motivi su različiti, od arhitekture i pejzaža, do cvijeća i figura, a svi polaznici, uglavnom, tek počinju sa slikanjem i rijetki su oni s prethodnim iskustvom u ovoj oblasti – dodao je Kozlo.

Dane općine Travnik otvorili su načelnik općine Admir Hadžiemrić i predsjedateljica Općinskog vijeća Vlatka Lukić, koji su pozvali nazočne da, do kraja marta, posjećuju i ostale programe ove manifestacije.

– Zahvalna sam što imamo veliki broj talenata i nadam se kako će ih idućih godina biti i više te da će biti na ponos Travniku – kazala je Lukić.

Kako je rečeno, Dani općine iz godine u godinu imaju sve veći značaj, te u njima sudjeluju sve više građana, ali i osoba koje dolaze izvan Travnika.