Kultura

mostar

Izložbom umjetnika iz Berlina zatvara se poglavlje Street Arts Festivala

17/09/2020

Spomenuta izložba grafita umjetnika Stefano Paggani –Ouchgrafix Urban Art iz Berlina bit će otvorena u OKC Abrašević s početkom u 19 sati.

Street Arts Festival Mostar i Agencija lokalne demokratije Mostar, uz podršku Njemačke ambasade u Sarajevu, u subotu 19. septembra predstavlja izložbu “Everything will be ok” kojom će se zatvoriti jedno poglavlje ovogodišnjeg Festivala.

Spomenuta izložba grafita umjetnika Stefano Paggani –Ouchgrafix Urban Art iz Berlina bit će otvorena u OKC Abrašević s početkom u 19 sati.

Inače, Stefano Paganni aka SubO je berlinski umjetnik koji živi i radi u Berlinu već 30 godina. Njegova umjetnost je prepoznatljiva i često vrlo prisutna na ulicama ove metropole ulične umjetnosti.

U Mostar je došao prvi put 2017. godine gdje je svoj trag ostavio u obliku grafita na zidu naselja Tekija i u Dječijem domu. Tri godine kasnije Stefano Mostaru poklanja izložbu svojih radova nastalih u posljednjih nekoliko godina, sa karakterističnim Oki-Doki karakterom koji polako postaje aliasom ovog spretnog grafitera. Oki-Doki je izmišljeni karakter, komentar na svakodnevne situacije i simpatičan odgovor na pitanja urbane sredine.

Događaj će upotpuniti i muzički program u izvedbi bass kolektiva Jah Forcefield iz Sarajeva, navodi se u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.