Kultura

26. sezona

Izvedbom predstave ‘Identitluk’ 26. i 27. avgusta počinje sezona u HNK Mostar

25/08/2020

Riječ je o koprodukcijskoj predstavi HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti

Repertoarskim izvedbama predstave “Identitluk” 26. i 27. avgusta službeno počinje 26. pozorišna sezona Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru.

Riječ je o koprodukcijskoj predstavi HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti, koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, priopćeno je iz HNK Mostar.

U njoj se na satiričan način propituju identiteti i njihovo shvaćanje u BiH, a već je, osim u Mostaru, izvedena u Ljubuškom, Trebinju, Živinicama, Zvorniku i Bijeljini, a slijede gostovanja na Pozorišnim/Kazališnim igara u Jajcu 30. avgusta, zatim 27. septembra na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” i 23. oktobra na Marulićevim danima u Splitu.

Po riječima ravnatelja HNK Mostar Ivana Vukoje, nakon uspješne jubilarne 25. kazališne sezone, ta mostarska kazališna kuća nastavlja rad u punom kapacitetu i s mnogo planova.

“Osim aktivnosti na postavljanju novih predstava sukladno zacrtanom repertoarskom planu, već za dan-dva objavit ćemo natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku autora do 35 godina starosti. Nagrađeni tekst bit će postavljen na scenu tijekom 2021. godine. Uskoro ćemo nastaviti i s radom Dramskog studija mladih, a u tome smjeru započet ćemo i novi projekt odnosno radionicu dramskog pisanja”, kazao je Vukoja.

U rujnu će HNK Mostar nastupit sa svojom nagrađivanom predstavom “Gnijezdo” na Festivalu glumca u Konjicu. Ta je predstava proglašena najboljom predstavom u cjelini na dva festivala – 3. Međunarodnom teatarskom festivalu “Dani Jurislava Korenića” u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Međunarodnom festivalu glumca “Zaplet 11” u Banjoj Luci.

Krajem rujna na pozornici HNK Mostar gostovat će HNK Šibenik s Krležinom predstavom “Leda”, priopćeno je iz HNK Mostar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.