Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Likovna kolonija

“Jajce art” naredne sedmice okuplja 13 umjetnika iz BiH i zemalja regije

l_12893b93c9de5d2c64edc7df4f3bc257

“Jajce art“ je još jedan u nizu događaja koje Dom kulture organizuje, a nakon Plivskih omaha i Pozorišnih igara, Jajčani će imati privilegiju uživati i u ovoj vrsti umjetnosti

Međunarodna likovna kolonija “Jajce art 2022” ove godine održava se u periodu od 25. do 28. jula i okupit će 13 umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Jajce sa svojim kulturno-historijskim i prirodnim ljepotama ima šta ponuditi kao motive za rad umjetnika, ali i posjetiocima koji dolaze u grad.

Djela nastala na Koloniji ostaju u stalnoj postavci Gradske galerija koja djeluje pri Domu kulture Jajce čime bivaju dostupni svim posjetiocima ove kulturne ustanove i grada Jajca.

“Jajce art“ je još jedan u nizu događaja koje Dom kulture organizuje, a nakon Plivskih omaha i Pozorišnih igara, Jajčani će imati privilegiju uživati i u ovoj vrsti umjetnosti.

Pored likovnih umjetnika, radu kolonije će se pridružiti i polaznici Škole crtanja Gradske galerije Jajce koju vodi akademski slikar Samir Hažbić.

-Jajce ove godine ima vrlo bogato kulturno ljeto, a dio tog programa je i Likovna kolonija. Dom kulture nastoji oživjeti ljeto različitim kulturnim sadržajima u kojima uživaju ne samo Jajčani nego i brojni turisti koji posjećuju naš grad. Tokom Kolonije upriličit ćemo i večer poezije naše sugrađanke Lele Zjajo koja živi u Njemačkoj, čime želimo povezivati dijasporu s rodnom grudom – kazao je za Fenu direktor Doma kulture Jajce Fikret Čačar.

Svečano otvaranje Kolonije je u utorak, 26. jula u salonu Doma kulture, a izložba radova i ceremonija zatvaranja u četvrtak, 28. jula.