30. i 31. augusta

Jajce domaćin programa Evropske komisije “Europa za građane”

jajce

U okviru susreta mladih u Jajcu planirano je i održavanje radionice na koju su dobro došli i svi mladi iz Jajca starosti od 16 godina i više, uz uslov da poznaju engleski jezik

Jajce će 30. i 31. augusta biti domaćin programa Evropske komisije „Europa za građane“, kada će se mladi iz Finske, Italije, Litvanije, Grčke i Crne Gore družiti sa mladima iz Jajca. U okviru susreta mladih u Jajcu planirano je i održavanje radionice na koju su dobro došli i svi mladi iz Jajca starosti od 16 godina i više, uz uslov da poznaju engleski jezik.

Radionica će biti održana u utorak, 30. septembra, u Domu kulture Jajce.

U okviru Projekta „European Youth Empowrment-Festivals (EYE-F)” (Osnaživanje mladih Evrope) planirano je održavanje pet festivala za mlade iz partnerskih zemalja u cilju pronalaženja zajedničkih vrijednosti, učenja i dijeljenja postojećih praksi, bolje socijalne uključenosti i razumijevanja evropskih vrijednosti, te kreiranja jedinstva u različitosti.

Projekat je u funkciji razumijevanja istorije Evropske unije i kulturne raznolikosti, te promovisanja evropskog i demokratskog građanstva.

U projekat koji traje već treću godinu, uključene su općine Pordenone (Italija), Kalajoki (Finska), Kaunas (Litvanija), Herceg Novi (Crna Gora), nevladina organizacija iz Grčke, te Jajce (Bosna i Hercegovina).

Partner u projektu za Bosnu i Hercegovinu je općina Jajce u saradnji sa Centrom za obrazovanje i druženje Jajce, a radi se o projektu koji je odobren od Evropske komisije, saopćeno je iz općinske pres-službe.