Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Januarski program u mostarskom pozorištu otvara drama “Đaurko moja”

djaurko-moja-zagrljaj

Prva predstava u ovoj godini Narodnog pozorišta Mostar bit će poetska drama “Đaurko moja”, Selme Dizdar Cerović, u režiji Kaće Dorić, koja će biti odigrana 20. januara, saopšteno je u srijedu iz tog pozorišta.

Tekst predstave rađen je po podatcima iz života Osmana Đikića (1879. –1912.), pjesnika koji je poeziju živio te joj se predavao sa žarom, kao i drugim djelatnostima kojima se bavio.

Sljedeća predstava održat će se u petak, 27. januara, kada je na repertoaru “Soboslikar” u režiji Emira Spahića.

Riječ je o komediji situacije i intrige. Naoko je to samo vedra i zabavna teatarska igra o dobro poznatim bračnim i vanbračnim smiješnim zgodama, ali će gledatelje na zabavan i duhovit način svakako potaknuti da razmisle o braku, povjerenju, preljubu, sreći, pravdi.

Mostarsko narodno pozorište repertoar za januar završava u utorak, 31. januara, sada već tradicionalnim gostovanjem Zijaha A. Sokolovića s njegovom “Majstorskom glumačkom radionicom”.

Inače, ovog se mjeseca sve predstave igraju na kamernoj teatarskoj sceni “Studija 64”, s tim da su ulaznice za sve predstave u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar od 16. januara.