Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bogat program

Jazz Fest nudi muzičko putovanje od Berlina preko Jerusalema do Sarajeva

39642

Program trećeg festivalskog dana počinje u 21 sat koncertom rođenog Banjalučanina Dejana Terzića, bubnjara koji će sa trombonistom Nilsom Wogramom predstaviti repertoar autorskih kompozicija ove dvojice umjetnika

Jazz Fest Sarajevo (JFS) u sklopu ovogodišnjeg, 24. izdanja, nudi niz zanimljivih sadržaja i predstavlja svojevrsno muzičko putovanje od Berlina preko Jerusalema do Sarajeva.

Program trećeg festivalskog dana počinje u 21 sat koncertom rođenog Banjalučanina Dejana Terzića, bubnjara koji će sa trombonistom Nilsom Wogramom predstaviti repertoar autorskih kompozicija ove dvojice umjetnika.

Koncert je snimljen u muzeju Pergamon u Berlinu, ispred spektakularnih Babilonskih vrata, a ovaj festivalski program realiziran je uz podršku Goethe Instituta Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Direkcije Festivala.

Kako se navodi, naredni koncert festivala u 21.40 sati premijerni je nastup na Jazz Festu Marka Eliyahua, izraelskog umjetnika rođenog u Dagestanu koji će nastupiti zajedno sa pijanistom Haimom Weissom.

Eliyahu svira kemenče a međunarodni ugled je stekao fascinantnim i uzbudljivim kompozicijama te karizmatičnim nastupima koji oduševljavaju publiku širom svijeta.

Koncert je snimljen u Muzeju Izraela u Jerusalemu.

Posljednji koncert danas u 22.30 sati, ujedno je i završni program ovogodišnjeg 24. izdanja sarajevskog međunarodnog muzičkog festivala i posljednji od tri koncerta festivalskog programa “Sevdah na distanci”, posvećenog bh. muzičarima i muzici iz Bosne i Hercegovine.

Zanin Berbić i Adis Sirbubalo, rođeni u Gradačcu odnosno Foči, po prvi put se predstavljaju publici zajedničkim koncertom snimljenim u Muzeju ratnog djetinjstva u Sarajevu.

Berbić interpretira sevdalinke i svira violinu i saz, dok Sirbubalo svira harmoniku.

Koncerti se besplatno mogu pratiti na Facebook stranici i YouTube kanalu Jazz Festa Sarajevo na kojima su dostupni i koncerti prethodna dva festivalska dana, navodi se u saopćenju.