Mostar

Jazz koncert Napretkovog kvarteta Birdland

kvartet birdland hkd napredak
Foto: HKD Napredak

Jazz kvartet Birdland najviše gaji klasični jazz, obrade bezvremenskih i nezaobilaznih jazz standarda ženskih vokala, a često se na repertoireu nađu i funk, r'n'b, electric pop i instrumentalne kompozicije

U okviru kulturne manifestacije “Napretkov tjedan kulture” koji organizira HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar, u petak, 31. marta, s početkom u 20 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača bit će upriličen poseban kulturni događaj, kojim će biti i zatvorena ovogodišnja manifestacija.

Riječ je o jazz koncertu Napretkovog kvarteta Birdland iz Ljubuškog, a koji je do sada imao vrlo zapažene nastupe u Ljubuškom, Tuzli, Livnu, Zagrebu i Mostaru.

Jazz kvartet Birdland najviše gaji klasični jazz, obrade bezvremenskih i nezaobilaznih jazz standarda ženskih vokala, a često se na repertoireu nađu i funk, r'n'b, electric pop i instrumentalne kompozicije.

Jazz kvartet Birdland HKD-a Napredak podružnica Ljubuški čine: Ivana Zrimšek Šaravanja, vokal i flauta, Josip Bošnjak, klavir i klavijatura, Marko Jakovljević, bas gitara i kontrabas i Mario Brkić, bubanj.