za namlađe posjetitelje

“Ježeva kućica” u subotu u BNP-u Zenica

Jezeva kucica (1)

Sve aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemisološkim mjerama, te se moli pozorišna publika da iste poštuje kako bismo sačuvali zdravlje jedni drugih

Subota u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je rezervisana za namlađe posjetitelje. Tako će 3. aprila u 18 sati biti izvedena predstava za djecu „Ježeva kućica“ prema tekstu čuvenog bosanskohercegovačkog pisca za djecu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići.

Predstava „Ježeva kućica“ nas podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić / Adna Hasanić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

Naredne sedmice, u utorak, 6. aprila u 18.30 sati će biti izvedena predstava „Pukotina“ autorice Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Sve aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemisološkim mjerama, te se moli pozorišna publika da iste poštuje kako bismo sačuvali zdravlje jedni drugih.