Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Juli u bojama festivala “Baščaršijske noći”

28/06/2017

Kao što su već navikli građani Sarajeva, juli je mjesec koji obilježi Festival “Baščaršijske noći”, a tako će biti i ove godine od 1. do 31. jula kada će na nekoliko gradskih lokacija biti realizirano dvadesetak različitih programa.

“Baščaršijske noći” i ovaj će put u Bosanskom kulturnom centru otvoriti Sarajevska filharmonija u saradnji s Ambasadom Republike Austrije koncertom “Pozdrav iz Austrije”.

Na programu su također i koncerti Divanhane, Ane Rucner, Maje Milinković, te Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića.

Premijerno će biti izvedena i monodrama Josipa Pejakovića “Stend-drp tragedija”, kao i upriličene raznovrsne promocije te Međunarodni festival folklora i Međunarodni dječiji festival folklora.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić naveo je na današnjoj konferenciji za medije da festivali, pa i ovaj, postoje zbog građana Sarajeva, naglasivši da “Baščaršijske noći” godinama prerastaju i u turističku atrakciju.

Direktor JU Centar za kulturu KS-a Edin Urjan Kukavica rekao je da Festival nudi programe za različitu publiku, te da će i ove kao i ranijih godina obogatiti turističku ponudu grada.

Festival “Baščaršijske noći” prvi put organizuje JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo, koja je nastala sintezom Sarajevo ART Udruženja, Bosanskog kulturnog centra i Collegium artisticuma.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.