Kultura

od 20. do 27. juna

Kamerni teatar 55 domaćin regionalnog Ruta Grupa Triglav festivala

20/06/2022
FOTO: Ilustracija

Festival će zatvoriti Kamerni teatar 55 predstavom "Žaba“ u režiji Elmira Jukića, 27. juna na sceni tog teatra

Kamerni teatar 55 domaćin je regionalnog festivala RUTA Grupa Triglav koji će biti održan od 20. do 27. juna, a predstavit će se najbolje produkcije pet prestižnih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, najavili su iz Kamernog teatra 55

RUTA Grupa Triglav festival će otvoriti ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Samir Avdić, te će biti izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Plastelin“ u režiji Marka Torlakovića.

U okviru festivala na sceni Kamernog teatra 55 će se predstaviti Mestno gledališče ljubljansko, 21. juna sa predstavom “Jazz“, u režiji Nejca Gazvoda. Dramski teatar Skoplje će 22. juna izvesti predstavu “Diši“, u režiji Dimče Nikolovski.

Kazalište Uliysses 24. juna izvodi monodramu “Zemlja Vukova“ u režiji Gale Nikolić. Gradsko pozorište Podgorica će 26. juna izvesti predstavu “Ukroćena goropad“, u režiji Dejana Projkovskog u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Festival će zatvoriti Kamerni teatar 55 predstavom “Žaba“ u režiji Elmira Jukića, 27. juna na sceni tog teatra.

RUTA Grupa Triglav festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija između profesionalaca iz pozorišne struke, kao i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja, najavljeno je iz Kamernog teatra 55.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.