Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

festival božićnih pjesama

“Kao nekad pred Božić” nastavlja tradiciju, festival prilagođen epidemiološkoj situaciji

sastanak u tzks

Utemeljitelj festivala, dr. sc. Marijo Pejić naglasio je važnost neprekidne tradicije festivala, koji će i ove godine, na pomalo drugačiji način, doprinijeti promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH

Tradicionalni festival božićnih pjesama „Kao nekad pred Božić“ i ove godine, 21. put zaredom biće održan u Sarajevu. Zbog pandemije COVID-19 festival će biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Godinama unazad bio je prepoznat kao jedan od zaštitnih znakova grada Sarajeva doprinoseći razvoju kulturnog turizma, kroz atraktivnu turističku i kulturnu ponudu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznaje značaj ovog događaja koji ima status centralne i jedistvene predbožićne manifestacije u BiH i regiji, te će i ove godine biti pokrovitelj i pružiti podršku udruženju Fakultas za prosperitet mladih, organizatoru festivala – dogovoreno je na sastanku predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo i ogranizatora festivala.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo će uz otežavajuće okolnosti poslovanja i izuzetno lošiju turističku statističku sliku dolazaka i noćenja turista, podržati festival, koji više od dvije decenije pojačava praznično raspoloženje u Sarajevu, kao mjestu susreta brojnih poznatih muzičkih imena iz BiH i regiona ali i turista, naglasio je prof.dr. Mufik Muslić, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Utemeljitelj festivala, dr. sc. Marijo Pejić naglasio je važnost neprekidne tradicije festivala, koji će i ove godine, na pomalo drugačiji način, doprinijeti promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH.
Festvial „Kao nekad pred Božić“ biće održan 09. decembra 2020. godine u Domu mladih. U slučaju ograničenosti broja posjettitelja u zatvorenom prostoru festival će biti održan na on-line platformi i u TV formatu, uz prisustvo dopuštenog broja posjetitelja ili bez publike.